Eekhoorns

In een bosrijke omgeving is de kans groot dat er eekhoorns leven. Deze grappige dieren met hun bekende pluimstaart, pluimoren en mooie vacht maakt ze leuk en boeiend om naar te kijken. Hoe ze voedsel zoeken, het achter elkaar aan rennen door de bomen, het klauteren tegen de stammen; je raakt er niet op uitgekeken.
Eekhoorns zijn met name in de vroege ochtend en tegen de avond actief met voedsel zoeken.'s Middags houden ze vaak een middagslaapje in hun nest, die ze maken in hoge volwassen bomen als eiken, grove dennen en sparren. Het nest is een takkenbos, soms zelf gemaakt, maar vaak gebruiken ze ook een oud eksternest.
Om eekhoorns in uw tuin te krijgen is het in de eerste plaats belangrijk dat de directe omgeving dus bosrijk is met veel volwassen bomen. Door deze bomen verplaatsen ze zich en in geschikte bomen bouwen ze hun nesten, enkele om in te slapen en te schuilen en één om jongen in groot te brengen.Verder kunt u doormiddel van pinda's de eekhoorn uit te nodigen in uw tuin. Met een speciale voederhuis kunt u ze aanbieden en de eekhoorn heeft het snel door.Met een speciale nestkast kunt u een slaap-, schuil- of nestgelegenheid aanbieden.