Eenjarige en Kuipplanten

Voor éénjarigen en voor kuipplanten bent u bij De Struukakkers op het juiste adres. We hebben vanaf april tot eind juni altijd een enorme keuze in deze kleurige plantengroepen. Zoals u gewend bent is alles in de beste kwaliteit, direct van de kweker!

Werkelijk een prachtig gezicht zijn de lange rijen met grote opgemaakte hangpotten. Voor de bloembakken op uw terras hebben we een uitgebreid assortiment sterke kuipplanten beschikbaar. Uw terras krijgt er een feestelijke uitstraling mee en de bloei houdt, met een klein beetje aandacht van u, de hele zomer aan!

In de herfst en het vroege voorjaar bieden we ook een ruim scala aan Grootbloemige- en Bosviooltjes. In totaal zijn er meer dan 40 kleuren en tinten! Violen brengen sfeer in de tuin in de donkere winterdagen. Violen staan leuk in bloembakken. Ze zijn perfect te combineren met wintergroene heestertjes zoals winterheide en Gaultheria. 

De mooiste eenjarige planten

Kuipplanten

Op het terras of op het balkon in mooie potten en bakken komen kuipplanten het best tot hun recht. Kuipplanten geven de hele zomer veel kleur. Geef ze zon, goede potgrond, op zijn tijd een beetje voeding en wat water en deze schitterende planten zullen uw terras overladen met bloemen. Dipladenia, Solanum, Tibouchina, Fuchsia, Hibiscus, etc, etc!!

Geranium

De Geranium. Wie kent deze plant nou niet? In het Latijn heet de plant Pelargonium. Deze éénjarige is een echte topper. Haal regelmatig de oude bloemknoppen weg, geef op tijd wat voeding, en de plant blijft maar doorgaan met bloeien. We hebben een groot scala aan bloemkleuren bij de staande Geraniums. De Hanggeraniums zijn ook erg mooi, met deOostenrijkse Hanggeranium als kroonjuweel.

Hangpotten

Met onze zeer uitgebreide keuze in kant en klare hangpotten behoort het zoeken naar de juiste mix van zomerbloeiers tot het verleden. Onze kwekers hebben dat werk al gedaan voor u en met succes! Geef de hangpotten regelmatig water en plantenvoeding en ze zullen u niet teleurstellen. Hang ze echter niet altijd in de felle zon want dan bloeien ze te snel uit.

Violen

Violen zorgen in de donkere wintermaanden voor de nodige kleur in borders en plantenbakken. Bij vorst gaat de plant plat op de grond liggen om vervolgens bij tem-peraturen boven nul graden weer mooi overeind te komen en knoppen te gaan maken. Viooltjes kunnen, afhankelijk van de warmte, zelfs blijven bloeien tot in juni! Er zijn grootbloemige en kleinbloemige violen, ook wel bosviooltjes of miniviooltjes genoemd. Ze zijn in meer dan 40 kleurtinten te verkrijgen.